Deasupra unui cer străin


Ne luptăm cu gesturile şi cuvintele, ne lovim nepăsători, ne împiedicăm în răutatea noastră nefirească, răutate ce ne ambalează frumuseţea strălucitoare a sufletului într-un convoi artificial, iar slăbiciunea ne pictează sensibilitatea într-o indiferenţă transparentă fără niciun regret..
   Strada se aseamănă cu un muzeu de oameni împietriţi, sufletele lor sunt aruncate în magazinul de antichităţi ce se află în spatele universului, prăfuite şi uitate. Inimile lor s-au oprit înaintea pulsului, iar focul le-a ars şi ultimele gesturi native..

Naturaleţea se zbate între atâţia ipocriţi, care îşi înghit lacrimile în tăcere şi zâmbesc în oglinda minciunilor lor, alţii se ascund sub un zâmbet cu o identitate falsă..
Gesturile rapide îmi închid ochii, iar încăpăţânarea cu care ei străbat viaţa mă ambiţionaeză să le zâmbesc constant, să le dăruiesc un pic din simplitatea mea, să-i încoronez cu delicateţea gândurilor mele, să le fardez frustrările şi să le dau din speranţa visurilor mele..
Mă doare că nu am puterea necesară să ridic un om din mocirla în care se afundă singur, mă neliniştesc lacrimile lui, mă frământă chinul care îl slăbeşte şi mă doare că nu-i pot alunga suferinţa  ce-l omoară …
Incă îi privesc şi încerc să le arăt tot ce-i mai frumos, pentru mine nu există o limită..

 

Reclame

5 gânduri despre „Deasupra unui cer străin

 1. marian spune:

  Minunate cuvinte scrise de un OM minunat !

  • Cristina Pop Stoian spune:

   Numaio persoana cu o sensibilitate interioara extrema,poate sa-si expuna gandurile,asa de lin fara ca urletele sufletului sau sa nu se auda…..

 2. sorin spune:

  Tot timpu’ am spus aproape in oroice soituatie ‘ lucrurile sunt simple, daca sunt complicate sunt pentru ca noi le facem sa fie asa’…..

 3. Multumesc Marian! Sorin ..ai foarte mare dreptate! Din pacate noi le complicam in permanenta!

 4. Cristian spune:

  pentru cineva – indragostit la nesfarsit de imposibil! – esti inca prinsa-n lacrima de chihlimbar a unui alt timp, cu ochii cautand un cer strain, cu inima doar un cuvant … 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: